Treceți la conținutul principal

Programul de granturi de carti „BOOKS 4 YOUTH” al Fundatiei Mereu Aproape

Programul  Fundatiei Mereu Aproape este deschis pentru ONG, institutii de invatamant, institutii de cultura si alte entitati non-profit din tara sau strainatate, cu personalitate juridica si care pot beneficia de sponsorizari in conditiile legii.

Proiecte acceptate:

In concurs pot fi inscrise proiecte de orice fel, cu conditia sa aiba in centrul atentiei copii si tineri. Sunt acceptate spre exemplu, proiecte in care cartile sunt oferite ca premii pentru diverse concursuri si competitii, sau ca incentive pentru incurajarea lecturii in randul copiilor si a tinerilor sau frecventarea scolii ori a unor programe sau actiuni cu caracter educativ sau cultural. Pot fi transmise si propuneri de proiecte prin care se sustine dotarea, extinderea sau infiintarea de spatii de lectura, centre comunitare sau intreprinderi sociale.

Calendarul programului:

18 aprilie 2014 – TERMENUL LIMITA PENTRU DEPUNEREA APLICATIILOR
30 aprilie 2014 – ANUNTAREA CASTIGATORILOR
5 mai – INCEPEREA PROGRAMARILOR PENTRU RIDICAREA PACHETELOR DE CARTI








Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca ”Gheorghe Sincai” a castigat cu proiectul Lecturi de vara , unul din pachetele de 2000 de carti.

Prezentam cateva repere din proiectul castigator.

Bibliotecile publice bihorene deruleaza permanent programe de lectura pentru elevi si adolescenti. De foarte multe ori aceste evenimente sunt in anonimat si nu au ca finalitate o festivitate de premiere a celor mai merituosi si implicati cititori datorita lipsei mijloacelor materiale, si a imposibilitatii de a asigura cumpararea de premii pentru eveniment.

Obiectivul acestui proiect este de a asigura promovarea lecturii in randul tinerilor, prin sustinerea bibliotecilor publice pe care le frecventeaza de ași rasplati participantii la programele de lectura de vara.

Activităţile propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:

1. Lansarea invitatiei de participare a 10 biblioteci publice la proiectul -Lecturi de vara. O biblioteca poate fi acceptata daca inscrie un program de lectura de vara pentru elevi sau adolescenti care urmeaza sa fie premiat in cadrul unei festivitati – la care reprezentantii Fundatiei sa fie invitati.

2. Crearea de pachete de carte – fiecare pachet pentru bibliotecile publice va contine 100 de carti , care vor face obiectul premierii cititorilor inscrisi. Repartizarea pachetelor in cele 15 locatii .

3. Intalnire cu bibliotecarii din bibliotecile implicate pentru stabilirea modalitatilor de lucru. La aceasta intalnire vor fi preluate pachetele de carti.

4. Derularea programelor de lectura de vara - in 10 biblioteci publice bihorene si in Biblioteca Judeteana si in filialele ei-

5. Organizarea festivitatilor de premiere- fiecare biblioteca va avea propria lista de castigatori. Premierea va avea loc in centrele zonale in functie de bibliotecile inscrise in proiect in prezenta reprezentantilor Fundatiei Culturale. Evaluarea si stabilirea castigatorilor, se va face de catre biblioteca gazda.

6. Organizarea intalnirii de evaluare a proiectului. Toate bibliotecile participante vor aduce la intalnirea de evaluare a proiectului, descrierea detaliata a programului de lectura implementat si premiat, la Biblioteca Judeteana , la sfarsitul lui august .

7. Va fi editat, de catre echipa de proiect a Fundatiei Culturale , in format PDF un Caiet de Programe de lectura de vara – caiet de bune practici care va contine toate programele de lectura implementate.

Pe parcursul proiectului vor avea loc activitatile de promovare.-pe blogurile individuale ale bibliotecilor, si pe blogul central al Bibliotecilor Bihorene si al Fundatiei culturale.

La intanirile profesionale de la sfarsitul anului 2014 programul va fi prezentat tuturor bibliotecilor din retea si caietul de bune practici va fi prezentat tuturor bibliotecarilor bihorene.



Manager de proiect
Delia Pantea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Împreună în lumea basmelor"- Lecturi de vara la Biblioteca Madaras

Aristan Marinela , bibliotecara la Biblioteca Madaras, iși asteptă  cititorii sa intre ”Împreună în lumea basmelor ” ”În această vară îmi aștept cititorii să facem o călătorie în lumea basmelor, o lume unde domină frumosul, binele, înțelepciunea, încrederea și speranța. Scopul activității : - stimularea interesului pentru lectura individuală și colectivă în vederea dezvoltării și activizării vocabularului și a dobândirii unor tehnici de muncă intelectuală. Activități : - lectură individuală și colectivă; citire pe roluri; jocuri cognitiv-distractive cum ar fi  Ghiciți personajul, Numiți povestea, Numiți autorul ș.a.;  rezolvarea unor fișe, a unor rebusuri; premierea participanților. Activitățile se vor desfășura în lunile iulie și august. Premierea se va face cu cărțile primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca "Gheorghe Șincai" Oradea prin proiectul Lecturi de vară.”  http://bibliotecacomunalamadaras.blogspot.ro/2014/06/impreuna-in-lumea-basm...

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...