Treceți la conținutul principal

Rapoarte



Rapoarte finaciare 2010-2022


1999-2009 rapoarte finaciare 

- Statutul  Fundatiei Culturale de pe langa Biblioteca “Gheorghe Sincai”   prevede ca scop principal  sustinerea financiara si  organizatorica a  bibliotecilor publice in general si a  Bibliotecii  “Gheorghe Sincai” in special, pentru dezvoltarea activitatilor culturale specifice de biblioteca, in sensul investigarii  si stimulariii interesului pentru cultura la toate categoriile populatiei, al adaptarii bibliotecii la mutatiile sociale, economice si politice pe care le parcurgem “
 -sa sustina educatia permanenta, indiferent de varsta ,religie, etnie, sex sau profesie. Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” s-a angajat ca va asigura suport material si logistic in limita fondurilor existente in cont pentru desfasurarea evenimentelor propuse, conforme cu statutul fundatiei  si va facilita   promovarea evenimentelor respective pe platformele electronice si la parteneri.

Fundatia culturala de pe langa Biblioteca “Gheorghe Sincai”
Raport 2018

Ianuarie   -
· sedinta raport  a activitatii fundatiei pentru anul 2018
· Reiinoirea  parteneriatului  facut in 2018 cu biblioteca Judeteana  Gheorghe Sincai
- Ianuarie- martie
CEata lui Pitigoi- Tabara de cartier- Program la Oraselul copiilor- coodonatori-Miorita Sateanu si Ecaterina Grecu
Teme/ ateliare creative
 -13 ianuarie- Dor de Eminescu
24 ianuarie- Unirea Principatelor
5 februarie- Inimioare
24 februarie- Dragobetele
10 februarie- Reciclare Creativa
17 februarie- surprize d eprimavara
24 februarie- Amintiri de suflet
1martie- Mama in ochi de copil
8 martie- din suflet pentru mam
26 martie- Marghit Chvartal care i-a initiat pe copii in taina incondeierii oualor.
1 aprilie, 10 aprilie- Ne pregatim d e paste
14 aprilie- borcanul cu fapte bune
21 aprilie- ziua planetei pamant
Programul taberei s-a derulat în fiecare zi de sâmbătă. Am reușit, astfel, să implementăm, conform proiectului, activităţi de educaţie şi formare a atitudinilor, a comportamentului individual și în colectivitate. La toate acestea se adăugă activităţi ocupaţionale și de dezvoltare a abilităților, activități de creaţie, educație sanitară, precum și numeroase momente cultural-artistice”, ne-a declarat Miorița Săteanu, coordonatoarea de proiect.
În mijlocul școlarilor și preșcolarilor s-au aflat cadrele didactice: Ecaterina Grecu, prof. Angelica Șandor, prof. Viorica Dobran, Anima Vereș, Gabriela Susa, Adina Pășcuţ, Doina Iliescu, Florica Platon și prof. Aura Mascaș, care au susținut diferite activităţi ocupaţionale, de creaţie și îndemânare, dând dovadă de un valoros bagaj de experiență în relaţiile educaţionale cu copii și fiind foarte apreciate de colaboratori.omisarul șef Ioana Indrieş, de la Comparimentul de analiză și prevenirea criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie a județului BihorCarmen Dinescu de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor
La rândul lor, prof. psiholog dr. Alin Creţu și prof. psiholog Crina Creţu au derulat activităţi de psihodramă prin jocul de roluri, meloterapie și teatru de umbră, cucerind și captivând total interesul „pitigoilor”.
Ianuarie- Invitatie pentru proeictul 4 for friends din 4 aprilie al Ambasadei SUA la Bucuresti.
Ianuarie- aprilie- Clubul As . Intalniri cu oameni de succes din Oradea la Filiala Dacia, manager de proeict, miorita Sateanu..
25 ianuarie- livia Ghiurcuta,
21 februarie Mariana Tocai
25 martie Cornel Durgheu
25 aprilie Emil Sauciuc

Februarie-1 5 februarie ora 17- Lansare de carte- Sanda DAn - Eu sunt
Martie
Cerere de sponsorizare pentru proiectul Incondeiasul a Sectiei de copii- manager de proeict Mariana Barna.
Atelier voce, dictie si oratorie sustinut de Andrei Tiganas. Desfasurat in data de 26 martie 2018 la Biblioteca Judeteana.beneficiari- 10 bibliotecari din BJ.
Aprilie-
4 aprilie- 4 for friends- Puterea de vindecare a cartilor la Spitalul de recuperare din Baile Felix.- beneficiari, persoane aflate la tratamnet.
Manager de proeict Delia Pantea.

21 aprilie- 100 de activitati intr-o zi Sâmbătă, 21 aprilie 2018, între orele 10:00 și 22:00, eveniment de excepție organizat de Universitatea din Oradea.
Piata Rogerius, cărțile se întorc acasa
Oraselul copiilor- ziua Planetei Pamant - 

26 aprilie- Lansare d e carte – Aurora Dumitrescu- Cagliostro, invitati Teodora Muth, andrei Rogojan
Iulie-
Tabara de vara - Florile Centenarului-
Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai’’ în parteneriat cu Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai’’ a organizat Tabăra de vară pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
Perioada de desfășurare este 2 iulie – 27 iulie 2018, de luni până vineri, de la 10:00 la 12:00, în Ludoteca Secției pentru copii și tineret a Bibliotecii.

Coordonatori-Miorita Sateanu, Mariana Barna
Septembrie-
Ceața lui Pitigoi- oraselul copiilor, manager de proeict miorita Sateanu, Ecaterina Grecu
Din septembrie- Tema CEntenar- 1 septembrie,  29 sept, 15 oct,22 octombrie
29 septembrie- Schimb de experienta pe tema targurilor de știința la Zalau.

Octombrie
Targ destiinta 19 octombrie ,eveniment finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.
În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro/)
Organizații partenere : Fundația PROGRESS și Asociația ETIC (Cluj) care participa cu cluburile Code Kids din Bihor.
Coordonatori, Delia Pantea si Mariana Barna

Noiembrie-
Ziua Portilor Deschise- la Biblioteca Judeteana 22 noiembrie 2018- Întâlniri profesionale cu 27 de bibliotecari, din oraș și din judet.
Decembrie
Proiect castigat pentru 2019-Prin Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea o finantare  pentru proiectul - Tabăra de vară Științescu – de la papirus la 3D,  iniţiator Mariana Barna – ateliere de călătorie în lumea scrisului, fabricarea hârtiei, conservarea și restaurarea cărților; - va fi implementat în iulie 2019
S-a primit sponsorizare in valoare de 610.53 lei de la SC Elidor Pan sub forma de produse de patiserie .

In cursul anului 2018 au fost facut urmatoarele cheltuieli -
-Plata servicii de contabilitate- 600 lei
- bonuri de benzina și bilete pentru deplasari -simpozioane , intalniri profesionale- 102.85 de lei
- Sponsorizare activitati ale BJ Bihor conforme cu statul si cu acordul de parteneriat de la inceputul anului 2018- 806.87 lei
-
Beneficiari ai activitatilor fundatiei-
Peste 2000 de copii care au particiapt la evenimentele propuse d ebiblitoeca judeteana.
Peste 700 de adulti implitati în proiectele derulate pe parcursul anului.
În jur de 25 de voluntari implicați în activitățile cu copiii.
-50 de bibliotecari din Oradea și din Judetul Bihor implicați în activități profesionale sau educative.


Institutii  si fundatii partenere in 2018.
Fundatia Comunitara Oradea, Ambasadei Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education , rețeaua TechSoup Europe, Fundatia Morarita ,Casa corpului didactic, Ispectoratul Scolar Judetean Bihor, Inspectoratul Judetean de Politie Bihor, SC Elidor Pan, PSD Bihor,  Asociatia "Pro Humanitas" filiala Oradea, Orăselul copiilor, biblioteci din Bihor, Liceul Teoretic German Frierich Schiller, Liceul cu program Sportiv Bihorul , Liceul Tehnologic George Baritiu , Liceul Teoretic aurel Lazar, Oradea, scoli din Oradea , scoli din judet, profesori, psihologi, din Oradea .    


Oradea 4 ianuarie 2019 
 Presedinte Fundatie

Delia Pantea

____________________________________


Fundatia culturala de pe langa Biblioteca “Gheorghe Sincai”
Raport 2017

Ianuarie   -
·         sedinta raport  a activitatii fundatiei pentru anul 2016
·         Reiinoirea  parteneriatului  facut in 2016 cu biblioteca Judeteana  Gheorghe Sincai
sponsorizarea primei intalniri a clubului de poezie de la Filiala Dacia- intalnire tematica- manager de proiect Lilia Blaga – Eminescu printre noi- 15, 63 lei
Februarie
Lansare de carte – Drumuri si roata de Aurora Dumitrescu manager de proiect- Miorita Sateanu
Martie
10 martie- Lansare de carte- Silviu Sana- manager de proeict Miorita Sateanu- oferire de diplome- 40 de lei
Aprilie-
-11 aprilie-semnarea parteneriat cu Liceul teoretic Aurel Lazar- Oradea Centru Cultural si spiritual european cultura si civilizatei editia VIII- partener Delia Pantea
    13 aprilie  -Premierea participantilor la concursul național Incondeiasul- manager de proiect – Mariana Barna
sponsor Cofetaria Elidor Oradea- cu produse de patiserie în valoare de 711.14 lei
-25 aprilie 2017- Filiala Decebal, filiala Dacia, Filiala Felix- activități pentru sarbatorirea zilei Bibliotecarului din Romania și a Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor  - delpasare la filiale- pentru oragizare o tura și pentru participare la eveniment bon de benzina- 50 lei manager de proiect Delia Pantea
iunie-
  • pe baza protocolului cu Liceul teoretic Aurel Lazar- în cadrul activitatii- Bunicii noștri serbare de sfarsit de an- - sponsorizare de 123,25 lei- responsabil- Delia Pantea
  • Parteneriat cu PSD Bihor OFSD pentru organizarea evenimentului – Port și tradiții la Muzeul Tării Crisurilor Oradea- rsponsabil- Delia Pantea
  • 18 iunie- Ceața lui Pitigoi - rugaciunea Florilor- la biserica Sfânta Treime din Cartierul Rogerius- manager d eproeict- Miorita Sateanu
  • 26 iunie- Contract de participare la ONG Fest -Cluj Napoca
Iulie-
6 iulie- Lansare de carte- Nona Tudor Herdean- Poezii
  • Prietenii bibliotecii- tabara de vara ceata lui Pitigoi desfasurata la biblioteca- în perioada -3-28 iulie Mariana Barna- Miorita Sateanu- Agenda pe net- s-au incehiat mai multe contracte de voluntariat.
August
  • Tabara de vara ceata lui Pitigoi desfasurata la Oraselul Copiilor - în perioada 8 august 15 septembrie manager de proiect Miorita Sateanu in colaborare cu voluntari cadre didactice. Beneficiari 25 de copii prezenti la activitatile curente din fiecare weekend.
  • 23 august 2017- Deplasare schimb de experiența la Biblioteca Judeteana Salaj, manager de proeict Delia Pantea - bon de benzina 100.07 lei
  • 29 august- Ziua Limbii Romane – manager de proeict Miorita SAteanu
Septembrie-
-2 septembrie 2017- participarea la Zilele orașului Stei- manager de proeict – Miorita Sateanu
-11 septembrie 2017- Protocol de colaborare și susținere a comitetului de initiativa Cetateneasca – reponsabil Delia Pantea

Octombrie
-- Lansare de carte- 4 octombrie- Galina Pantea – manager de proiect Miorita Sateanu- imprimare diplome – invitatii- 20.4 lei.
-imprimarea steagului taberei – Ceața lui Pitigoi – responsabil Miorita Sateanu 85 lei
-12 X 2017-printare invitații activitate BJ bihor- Dieta Carbohidrati- 14, 50 lei
- 19-10 2017- pregatiri și desfasurarea evenimentului- Ziua Femeii în mediu rural- deplasare și transport de materiale pentru expozitie- oferire de diplome de participare la expozanti- bon benzina- 51, 26 lei și diplome de 30 lei
manager proiecyt- Delia Pantea- Miorita Sateanu
-27 octombrie 2017- lansare de carte- Coșmaruri Calatoare- oferire diplome- 14.4 lei manager proiect – Miorita Sateanu

Noiembrie-
9 noiembrie- întâlnire de raportae despre participarea la IFS – Anglia- delegat- Miorita Sateanu- oferire de diplome și materiale- -22 lei
13 noi 2017- contract prestari servicii cu Cabinetul de expertiza contabila Bud Eva Sara , în urma decesului fostei contabile a fundatiei lFlorica Lung
- Ziua portilor deschise- BJ Bihor- 23 noiembrie 2017- bon benzina deplasare filiale- 51,03 lei
Cumparare protocol pentru 6 acitvitati din agenda proeictului în valoare de 82.72 lei.Responsabil de peoict- Delia Pantea, Mariana Barna, Lucia Pantea

Decembrie 2017
4 decembrie lansare de carte-intalnire cu scriitoarea- Victoria Furcoiu- manager de pproiect- Miorita Sateanu
-   Derularea campaniei antiviolenta cu parteneri locali- 25 noiembrie -10 decembrie
·      12.12.2017  Finantarea de activitatilor din decembrie 2016, luna colinzilor - 98.31 lei-
S-a primit sponsorizare in valoare de 534.34 lei de la SC Elidor Pan sub forma de produse de patiserie
Beneficiari  200  copii care au venit la colindat si la incheierea proiectului Craciunasul (manager de proiect Mariana Barna)
-Serbare de Mos Craciun la Oraselul copiilor – manager de proiect Miorita Sateanu
Clubul AS editia decembrie- la Filiala Dacia- mnager de proiect Miorita Sateanu.


In cursul anului 2017 au fost facut urmatoarele cheltuieli -    
-   bonuri de benzina pentru deplasari  -simpozioane , conferinte , intalniri profesionale, pregatiri proeicte - 251.36lei      
- Sponsorizare activitati ale BJ Bihor - 277.06
- Sponsorizare activitati in afara BJ – gen Ceata lui Pitigoi in orasel- 270 lei
S-au cheltuit din cont -700 lei
     -Sponsorizare de la SC Elidor Pan 1245.48 lei in produse pentru serbarile si activitatile din timpul anului
-

Institutii  si fundatii partenere in 2017.
Fundatia Morarita ,Casa corpului didactic, Ispectoratul Scolar Judetean Bihor, Inspectoratul Judetean de Politie Bihor, SC Elidor Pan, PSD Bihor,  Asociatia "Pro Humanitas" filiala Oradea, Orăselul copiilor, biblioteci din Bihor, Liceul Teoretic German Frierich Schiller, Liceul cu program Sportiv Bihorul , Liceul Tehnologic George Baritiu , Liceul Teoretic aurel Lazar, Oradea, scoli din Oradea , scoli din judet, profesori, psihologi, din Oradea .    


Oradea 4 ianuarie 2018 
 Presedinte Fundatie

Delia Pantea
___________________________
 Raport 2016

Ianuarie   -
·         sedinta raport  a activitatii fundatiei pentru anul 2016
·         Reiinoirea  parteneriatului  facut in 2016 cu biblioteca Judeteana  Gheorghe Sincai
Intalniri de lucru in cadrul proiectului Cuibul Democratiei-Biblioteca „Gheorghe Șincai” a pus la dispozitie un spatiu în mod gratuit, iar Fundația Progress l-a amenajat cu sprijinul financiar asigurat prin Granturile SEE 2009-2014, din cadrul programului FOND ONG în România. Proiectul s-a derulat si in alte 10 judete din Romania.
-         Proiect – Biblioteci noi in Bihor – 2016
Februarie
4 februarie- deschiderea festiva a Cuibului Democratiei Oradea – ca urmare a proiectului Fundatiei Progress n care Fundatia culturala  a fost participant.
Reluarea activitatilor in Oraselul copiilor – Ceata lui Pitigoi
Participare curs online- Managementul Sustenabil al Organizației Nonprofit sustinut de platforma UDEMY  23 februarie- 6 martie 2016

Martie
     Clubul de poezie filiala Dacia 
     Continuarea  activitatilor  Ceata lui Pitigoi - ateliere de primavara- sponsorizare- 23,48 lei pixuri, carntele premierea activitatii din 19 martie.
  • Scriere proiect AFCN in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltarea Durabila ACCES Bihor- ”URBANfotoART”  a fost depus in aprilie   dar nu a fost castigat.
  • Teren 28.03 – 29 .03- cautarea de locatii pentru biblioteci noi. Tulca, Madaras, Beius, Draganesti, Filiale,

Aprilie- 
       Sustinerea activitatilor din cadrul programului Saptamana altfel derulata in Biblioteca Judeteana ”Gheorghe Sincai ” ( manager de proiect  Mariana Barna)
                Beneficiari- 1000  de elevi oradeni.
 EXPOZITIA "LUMINA STRALUCITOARE A SARBATORILOR PASCALE SI A PRIMAVERII MULTICOLORE" -expozitie de felicitari si obiecte traditionale, confectionate de unitatile de invatamant scolar si prescolar in sala de spectacol "Florica Ungur" in data de 23 aprilie 2016 in parteneriat cu Primaria Municipiului Oradea, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor, Fundatia culturala de pe langa Biblioteca Judeteana "Gh.Sincai"
Manager proiect- Miorita Sateanu.

 Mai
 3.05- Clubul de poezie filiala Dacia- 11,85 lei biscuiti
·         - Organizarea   campaniei- Să cultivăm valoarea familiei- in saptamana Nationala a voluntariatului 9-13 mai-  in 14 mai sesiunea de evaluare a campaniei la Biblioteca Judeteana ”Gh. Sincai.” –  

Iulie- 
-         Prietenii bibliotecii- tabara de vara ceata lui Pitigoi desfasurata la biblioteca- acuarele- de 154,21 lei. Mariana Barna- Miorita SAteanu-  Agenda pe net
-          
August
-         Prietenii bibliotecii- tabara de vara ceata lui Pitigoi desfasurata la biblioteca- Mariana Barna- Miorita Sateanu-  Agenda pe net
17 august- deplasare la Zalau- oprire Marghita si cu program de vizite pentru cautarea de locatii pentru biblioteci noi. 
-         Cerere catre BJ Bihor sa ne transfere 10000 de carti pentru a forma biblioteci noi in Bihor.

Septembrie- decembrie-
Tabara  Ceata lui Pitigoi derulata la Oraselul copiilor Oradea.
Manager de proiect  Miorita Sateanu, in colaborare cu voluntari cadre didactice.
Beneficiari 25 de copii prezenti la activitatile curente din fiecare weekend.
Septembrie
-  8.09- deplasare la Alesd- Cetea pentru verificarea  unei   biblioteci pentru donatia de carte  
-30 sept simpozion bienal la Arad 

Octombrie-
1 oct- S-a aprobat cererea de tranfer a celor 10819 carti in valoare de 6.494,31 lei de la BJ Bihor catre Fundatie pentru biblioteci noi in Bihor

6 oct 2016- se transfera  Catre Asociatia Dedalis  din sat Ghida, comuna Balc- reprezentant Andrei Ciocan-   un nr de 3568 carti in valoare de 1942,52 lei.

-17 X – cumparare pungi de promovare pentru proiectul BJ Bihor- American Shelf-  
24X- deplasare la Zalau-  conferinta Atractie prin inovatie-  
Se tranfera catre  biblioteca satului Cetea Comuna Borod, preot Meghesan Vasile  un numar de 3154 carti 
Noiembrie-
Ziua portilor deschise- BJ Bihor- 16 -18 XI--
                            -activitate cu biblitoecarii comunali la Biblioteca- -
Decembrie 2015
-          Conferinta campania Antiviolenta- Fundatia Lampas.
·      12.12.2016  Finantarea de activitatilor din decembrie 2016, luna colinzilor .(manager de proiect Mariana Barna)- 
S-a primit sponsorizare in valoare de 365,46 lei de la SC Elidor Pan sub forma d e produse de patiserie
Beneficiari  200  copii care au venit la colindat .
Serbare de Mos Craciun la Oraselul copiilor – s-a primit sponsorizare de 200 de lei.
Din care s-au cheltuit- 62,47 lei pentru transport cadouri copii cu Taxiul de catre doamna Miorita Sateanu.
Si 67,90 printarea de diplome pentru participantii la serbarile de Craciun ale Cetei lui Pitigoi- parteneri protagonisti… 60 de persoane
30 dec – se transfera catre Asociatia Morarita- reprezentata prin dl- Moraru Tiberiu – un nr de – 3612 carti   .
-          
In cursul anului 2015 au fost facut urmatoarele cheltuieli -    
-   bonuri de benzina pentru deplasari  in Bihor si alte judete -simpozioane , conferinte , intalniri profesionale- 
 -  Sponsorizare  activitati ale BJ Bihor -   
 - Sponsorizare activitati  in afara BJ – gen Ceata lui Pitigoi in orasel- 
S-au cheltuit din cont -1100.9 lei
      -   S-au primit sponsorizari in valoare de -  200 de lei pentru Ceata lui Pitigoi
      -Sponsorizare  679.72 lei in produse pentru serbarile si activitatile din timpul anului
       -In proiectul Biblioteci noi in Bihor s-au primit de la BJ si s-au donat  -  10664 carti in valoare de 6.489,93 lei.
Beneficiari  ai activitatilor din fundatie  -10 membri ai fundatiei, 50 bibliotecari din biblioteca judeteana si din bibliotecile publice bihorene, 200 de adulti din Oradea si Bihor, 4000  copii si tineri elevi .

Institutii  si fundatii partenere in 2014.
Fundatia Morarita  Asociatia pentru dezvoltare durabila ACCES Bihor, Fundatia Progress , Asociata TECH SOUP ROMANIA.    ,Casa corpului didactic, Ispectoratul Scolar Judetean Bihor, Inspectoratul Judetean de Politie Bihor, Asociatia Dedalis, Parohia Cetea,  Asociatia "Pro Humanitas" filiala Oradea, LEONARDO Shoes Market S.A., ADMINISTRATIA IMOBILIARA ORADEA, Orăselul copiilor, biblioteci din Bihor, Liceul Teoretic German Frierich Schiller, Liceul cu program Sportiv bihorul , Liceul Tehnologic george Baritiu Oradea, scoli din Oradea , scoli din judet, profesori, psihologi, din Oradea .     


Oradea 1 februarie 2017                                                  Presedinte Fundatie
                                                                                                                Delia Pantea



Ianuarie   -  
·         sedinta raport  a activitatii fundatiei pentru anul 2014
·         Reiinoirea  parteneriatului  facut in 2014 cu biblioteca Judeteana  Gheorghe Sincai

·          Proiect- Ateliere de creatie –Manager de proiect Mariana Barna, inceput in ianuarie , terminat in iunie.  Participanti 10 elevi ai claselor 1-8, benefic iari 20 de persoane adapostite    la caminul Dumbrava Bihor.
Februarie
-          Cod ISBN primit de la Biblioteca Nationala a Roamniei pentru caietul  Lecturi de vara , in proiectul derulat in 2014. Forma finala . Finalizare proiect Delia Pantea.Beneficiari- 50 de bibliotecari din bibliotecile bihorene.
Martie, Octombrie
  • Scriere proiect AFCN in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltarea Durabila ACCES Bihor- IOLA cultura.- a fost depus in aprilie si in septembrie dar nu a fost castigat.
Aprilie- Contract de sponsorizare de la Asociata TECH SOUP ROMANIA.
  • Donatie de carte primita de la Editura Grinta, in valoare de 806,6 lei.
Cartile au fost  facute cadou conform raportului si a listei de participanti in decembrie 2015 intr-un concurs de eseuri derulat de Mariana Barna la Sectia pentru adulti.

·        Sustinerea actvitatilor din cadrul programului Saptamana altfel derulata in Biblioteca Judeteana ”Gheorghe Sincai ” ( manager de proiect  Mariana Barna)
                Beneficiari- 1000  de elevi oradeni.

 Mai
·        Particiapre inclusiv financiara la Conferinta ANBPR – Space Biblioteci creative si comunitati conectate – 6-9 mai 2015.
Iunie – decembrie
 Intrarea in proiectul bibliotecii judetene Al treilea spatiu al Cetateniei Active, a Fundatiei Progress
Derulare-   activitati- cursuri- ateliere de lucru. Participanti – Mariana Barna, Delia Pantea, Marcela Nasaudean.

Iulie- octombrie
·         Proiectul de vara- Prietene citeste o carte- derulat in parteneriat cu Hanul cu noroc  din Oradea, conform planului de activitate. Fara costuri.
·         Manager de proiect- Doina Rusneac/ Delia Pantea

 Iulie-august
·         Conferinta internationala- Descopera-te pe tine 1-3 august 2015. manager de proiect Miorita Sateanu / Delia Pantea.
Proiectul s-a derulat cu finantare din partea CJ Bihor conform dosarului de raportare.
Septembrie- decembrie-
 Tabara  Ceata lui Pitigoi derulata la Oraselul copiilor Oradea.
Manager de proiect Miorita Sateanu, in colaborare cu voluntari cadre didactice.
Beneficiari 25 de copii prezenti la activitatile curete din fiecare weekend.

Septembrie
-          Lansare de carte- Simplificarea educatiei  de psiholog /Radu Bonta.
-          Beneficiari 30 de profesori  si psihologi locali.

Octombrie-
-          Parteneriat cu Liceul Teoretic Aurel Lazar in proiectul >Simpozion National, Oradea Centru Cultural si spiritual European.( pentru 2016, aprilie)

Decembrie 2015
-          Lansare de carte- In drum spre armonie- muzica , resursa in reabilitare si vindecare. Coordonator Monika Szabo.Beneficiari- 30 de adulti profesori si psihologi.
·        Finantarea de activitatilor din decembrie 2014, luna colinzilor .(manager de proiect Mariana Barna)
Beneficiari  200  copii care au venit la colindat .
-          Campania antiviolenta-  25 noiembrie- 10 decembrie- derulata conform activitatilor, parteneriatelor si agendei cuprinse in dosar.

In cursul anului 2015 au fost facut urmatoarele cheltuieli -    
-           273,60 cheltuieli la Conferinta ANBPR in mai 2015
-          1268,30  lei cheltuiti pentru conferinta din  august Descopera-te pe tine.
-          163, 78 lei cheltuiti pe materiale pentru atelierele de creatie si alimente neperisabile.
-           Carti donate de editura Grinta – folosite in concursul de eseuri din decembrie.
-          100 lei pentru –decembrie–luna colinzilor la Biblioteca Judeteana
                  
Beneficiari  ai activitatilor din fundatie  -10 membri ai fundatiei, 50 bibliotecari din biblioteca judeteana si din bibliotecile publice bihorene,   200 de adulti din Oradea si Bihor, 4000  copii si tineri elevi .
Institutii  si fundatii partenere in 2014.
Fundatia Morarita, Fundatia Mereu Aproape , Asociatia pentru dezvoltare durabila ACCES Bihor, Fundatia Progress , Asociata TECH SOUP ROMANIA.  Editura Grinta ,Casa corpului didactic,Ispectoratul Scolar Judetean Bihor, Inspectoratul Judetean de Politie Bihor,  biblioteci din Bihor, scoli din Oradea , scoli din judet, profesori, psihologi, din Oradea.



                                                                                           
               Oradea                                                                           Presedinte
2  februarie 2016                                                                           Delia Pantea


 _______________________________________________________-
Ianuarie   -  2014 
·         sedinta raport  a activitatii fundatiei pentru anul 2013
·         Reiinoirea  parteneriatului  facut in 2013 cu biblioteca Judeteana  Gheorghe Sincai

·         Finalizarea  SIMPOZIONULUI NAŢIONAL ,,CARTEA – Poarta de acces la cunoastere” –  inceput in octombrie 2013 , prin tiparirea  lucrarii profesionale in ianuarie 2014 (manager proiect  Mariana Barna) -100 de carti
-beneficiari – 80 adulti, profesori si bibliotecari  din Bihor si din tara participanti la lucrarile simpozionului si de 20 de institutii culturale din Bihor si din tara.
·         Ianuarie 24  Participarea cu premii  la  Maratonul lecturii   (manager proiect  Mariana Barna)
Beneficiari -  117 copii participanti la Maraton.
Februarie
·         In perioada 10-12 Februarie 2014, la Biblioteca Judeteana ”Gheorghe Sincai” Oradea
 a avut loc  in cadrul programului  ERASMUS+   cursul  de Metode si instrumente de educatie nonformala in context Erasmus+! Modulul a facut  parte din oferta de formare a Retelei Nationale a Formatorilor Programului Tineret in Actiune  care este gestionat in Romania de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). Modulul de formarea fost desfasurat cu sprijinul ANPCDEFP. (manager de proiect Marcela Nasaudean)
Beneficiari- 3 membri ai fundatiei, 2 bibliotecari din BJ si 3 bibliotecari din biblioteci publice bihorene.

Martie
·         Scrierea unei aplicatii pentru  Programul  Grundving- participarea la seminarul  Invatare pe tot pacursul vietii- pe tema analfabetismului functional al  adultilor,  in Suedia
Se dorea  implicarea fundatiei in proiecte de diminuarea analfabetismului functional al adultilor .
Aplicatia nu a fost  aprobata .( aplicant Delia Pantea)

·         Scrierea in parteneriat a proiectului AFCN  Lecturi traditionale si moderne in spatii neconventionale,  aplicant principal Asociatia pentru dezvoltare durabila ACCES Bihor.( Delia Pantea)
            Proiectul viza stimualrea lecturii in spatii neconventionale. Nu a fost aprobat.

Martie-  Aprilie
·         Membrii fundatiei, bibliotecari ai Bibliotecii judetene ,  au derulat in perioada  martie –aprilie 2014 4 ateliere de creatie Ateliere Handmade, avand ca obiectiv  dezvoltarea creativitatii si a originalitati prin bricolaj.
            (Initiator  Marcela Nasaudean)
Beneficiari 40 de copii si parinti participanti la ateliere.

Aprilie-
·         Sustinerea actvitatilor din cadrul programului Saptamana altfel derulata in Biblioteca Judeteana ”Gheorghe Sincai ” ( manager de proiect  Mariana Barna)
Beneficiari- 1350  participanti elevii oradeni.

 Mai
·         Aplicatie in sesiune de vara a programul de granturi  „BOOKS 4 YOUTH” al Fundatiei Mereu Aproape. Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca ”Gheorghe Sincai” a castigat cu proiectul Lecturi de vara , unul din pachetele de 2000 de carti  in valoare de 14.656 lei.
Obiectivul proeictului  , lecturi de vara ,  este de a asigura promovarea lecturii in randul tinerilor, prin sustinerea bibliotecilor publice pe care le frecventeaza de ași rasplati participantii la programele de lectura de vara. Perioada de derulare iunie- septembrie 2014. (Manager de proiect Delia Pantea)
Beneficiari- 13 biblioteci publice bihorene, 7 sectii ale Bibliotecii Judetene, 4 Fundatii partenere .
 Elevi beneficiari ai proiectului 952 .

31- Festivalul luminii, Tema a fost "Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte" in parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României - Centrul Local Oradea
(implicat in organizare Marcela Nasaudean)

Iunie
·         Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca ”Gheorghe Sincai” alaturi de Fundatia Mereu Aproape , se implica in  Campania   „De la copii pentru copii – 1000 de jucarii!”
 Obiectiv -  colectarea de jucarii la sediu la Ludoteca- Bibliotecii Judetene Bihor si apoi acestea  urmeaza a fi trimise la copiii din comunitati defavorizate. ( nu a avut succes)

Iunie - septembrie au avut loc activitatile derulate in proiectul Lecturi de vara.
Iunie , august, noiembrie – intalniri de lucru cu participantii  la proiectul  lecturi de vara.

Iulie si august  au fost anuntate Curs de  invatare a limbii chineze, si Curs de invatare a limbii coreene, in parteneriat cu biblioteca judeteana si profesorul Mircea Moldovan.(manager proiect  Delia Pantea)
Cursurile nu au avut public  au fost un esec.

Octombrie , noiembrie
Fundatia culturala a gazduit doua sesiuni de lucru in cadrul  proiectului Sigur.Info . Acesta este dezvoltat de un Consortiu format din Salvati Copiii Romania – Coordonator national, FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual si Positive Media. (Coordonator de proeict Marcela Nasaudean)
Beneficiari- 80 de copii.



 Decembrie
·         participare  a doi membri ai Fundatiei la activitatea Scoala Parintilor  din cadrul  Campaniei  de 16 zile de activism impotriva violentei domestice  derulate in Biblioteca Judeteana Salaj –  cu scopul de a vedea noi metode de abordare a problematicii violentei si implicarea in alte proiecte sociale de gen.
Beneficiari 2 membri ai fundatiei. ( Manager de proiect Delia Pantea)

·         Finantarea de activitatilor din decembrie 2014, luna colinzilor .(manager de proiect Mariana Barna)
Beneficiari 184 copii care au venit la colindat .


                             
In total , beneficiari ai activitatilor fundatiei au fost   -6 membri ai fundatiei, 30 bibliotecari din biblioteca judeteana si din bibliotecile publice bihorene,  180 de adulti din Oradea si Bihor, 3643 copii si tineri elevi .

Institutii  si fundatii partenere in 2014:
Uniunea Femeilor Bihor, Fundatia Morarita, Fundatia Mereu Aproape , Asociatia pentru dezvoltare durabila ACCES Bihor, Salvati Copiii Romania, Organizația Națională Cercetașii României - Centrul Local Oradea,   Casa corpului didactic, biblioteci din Bihor, scoli din Oradea


In total s-au primit  in Fundatie  2000 de carti pentru derularea proiectului Lecturi de vara.
In cursul anului pe diferite proiecte mici s-au cheltuit- lei 830,7




                                                                                           
               Oradea                                                                           Presedinte
14 februarie 2013                                                                            Delia Pantea




_____________________________________

Raport de activitate pe anul 2013



-  Statutul  Fundatiei Culturale de pe langa Biblioteca “Gheorghe Sincai”   prevede ca scop principal  sustinerea financiara si  organizatorica a  bibliotecilor publice in general si a  Bibliotecii  “Gheorghe Sincai” in special, pentru dezvoltarea activitatilor culturale specifice de biblioteca, in sensul investigarii  si stimulariii interesului pentru cultura la toate categoriile populatiei, al adaptarii bibliotecii la mutatiile sociale, economice si politice pe care le parcurgem “
 -sa sustina educatia permanenta, indiferent de varsta ,religie, etnie, sex sau profesie.

18 mai 2013-  a avut loc prima  sedinta raport  de la preluarea Fundatiei.

Proiecte scrise – necastigate
-          - Proiect  ASOCLIC martie 2013
-          Aplicant fundatia- beneficiar biblitoeca Vascau
-          s-au cerut  3 calculatoare pentru biblioteca
-          Ideea de educaţie prin acces IT – stimularea şi autonomia persoanelor asistate social prin acces la IT, dar şi formarea acestora prin acces IT având în vedere faptul că este vorba de o zonă defavorizată economic: statut de zonă defavotizată, economia în recesiune drastică, lipsa locurilor de muncă, zonă de munte, spor natural negativ
-           nu a fost castigat ( aplicatie online)

- finantare CJ -Proiectului ,,Repere de istorie locala’’ -proiect de editare a monografiei ,,Industrializare  si demografie in centrele urbane ale Crisanei (1960-1980)’’ 
– Aplicant fundatia- beneficiar Mariana Barna
-octombrie 2013- nu a fost castigat.

- finantare CJ -Proiectului simpozionul National- Cartea Poarta de acces la cunoastere. -
– Aplicant fundatia- manager de proiect  Mariana Barna, beneficiar biblioteca
-octombrie 2013- nu a fost castigat.

-          AFCN sesiunea din Aprilie- proiect de editare monografii legate de istoria locala
-          Aplicant  Fundatia – Beneficiar  Fundatia Morarita si Fundatia Culturala de pe langa biblioteca “Gheorghe Sincai” ( aplicatie online)

-          Cerere de sponsorizari . carte pentru premii pentru proiectele bibliotecii judetene ( aplicatie online)
          

Parteneriate-

-           Cu biblioteca Judeteana  Gheorghe Sincai-  realizat in data de 23 septembrie 2013:
1.Realizarea SIMPOZIONULUI NAŢIONAL ,,CARTEA – Poarta de acces la cunoastere” –
2.Participarea cu premii a concursului Maratonul lecturii si alte concursuri derulate in biblioteca.
3. Finantarea de activitati care se deruleaza in biblioteca- Ziua Portilor deschise, decembrie -Luna colindelor in Biblioteca
4. sustinerea activitatilor internationale ale bibliotecii- Proiectul o Biblioteca la Buxelles- manager de proiect director Ligia Mirisan

Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” s-a angajat ca
      - va asigura suport material si logistic in limita fondurilor existente in cont pentru desfasurarea evenimentelor propuse, conforme cu statutul fundatiei.
- va facilita   promovarea evenimentelor respective pe platformele electronice si la parteneri

Beneficiari
- 450 de copii in proiectele Maratonul lecturii si decembrie luna colindelor.
-          500 de persoane biblitoeca internationala
-          200 persoane – proiectul culinar
-          100 profesionisti participanti la simpozionul national

Cursuri

 - august 2013-Chineza pentru incepatori- furnizat de Mircea Moldovan, profesor si partener al fundatiei
Beneficiari- 20 de cursanti-
-          Martie 2013-curs de management de proiect- furnizat de Civitas- benficiar – 1 membru al fundatiei
-          Octombrie 2013-curs de managementul voluntarilor- furnizat de TIA prin Adrian Suhanea-
beneficiari 20 de persoane din care 3 membri ai fundatiei
-          noiembrie 2013-curs de antreprenoriat –


Activeaza si initiaza proiecte in cadrul fundatiei- Mariana Barna si  Marcela Nasaudean.

                                                                                        
               Oradea                                                                           Presedinte
2 februarie 2013                                                                            Delia Pantea


Scurta prezentare

Infiintata in 1999.

Obiective:

- transformarea bibliotecilor in centre de informare ale comunitatii .
-sa sustina educatia permanenta a adultilor
- sa promoveze lectura, si rolul bibliotecilor ca parteneri in educatia nonformala a tinerilor.
-sa contribuie la integrarea sociala a categoriilor sociale defavorizate.
- sa contribuie la perfectionarea si pregatirea profesionala angajatilor din bibliotecile publice.
-sa cultive la bibliotecari, principiul apartenentei la un corp profesional relevant din punct de vedere social.
-sa promoveze si sa mediatizeze imaginea bibliotecii

 ____________________________________________
Scurt istoric

1999-2011- Preşedinte Mircea Popa
Activitate- zeci de proiecte culturale în beneficiul bibliotecarilor şi imaginii Bibliotecii Judetene Bihor - Oradea.
Activitate Editorială -
Sub patronajul Fundaţiei au fost editate Revista Familia Romană din 1999 de la infiinţare până în 2004.
Revista Ex Libris 2002-2005
Revista Sănătatea cărţilor 2000 - 2005
volume de poezii originale semnate de Mihai Vieru
texte istorice vechi în cadrul unor studii semnate de profesorul Mircea Popa
Caietele Oradiei, 2007 - 2009
un volum de teatru original.
Au fost iniţiate proiecte de editare a medaliei comemorative Emanul Gojdu
Au fost organizate concursuri de lectura cu cititoriiAu fost finanţate o serie de întâniri profesionale judeţene, interjudeţene, şi internaţionale (la mormântul lui Gheorghe Şincai, în Slovacia, excursii de documentare la românii din Ucraina, excursie la Viena).

2012-2018 - presedinte Delia Pantea
Activitate -
- Schimbarea sediului social al Fundatiei, si revenirea in sediul Bibliotecii Judetene ”Gheorghe Sincai”
- scrierea de proiecte in parteneriat si in favoarea Bibliotecii Judeteana Gheorghe Sincai.
- implicarea in proiecte in parteneriat cu ONG uri si institutii locale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela Duma, Inspect

Biblioteca liantul comunitatii- program

 

ORASELUL COPIILOR…CUIBUL “PITIGOILOR”

“Piţigoii “mari si mici din “Ceata lui Piţigoi” s-au intâlnit Sâmbăta 10 Octombie 2015 pentru a reîncepe activităţile ocupaţionale, creative, culturale si educative si in acest an şcolar 2015/2016 . Anul acesta programul este oferit de Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca  “Gheorghe Sincai”, prin intermediul doamnei Mioriţa Săteanu, organizator a programului de activitate săptămânal, împreună cu un grup de profesori şi educatori. Tabăra se desfăşoară în fiecare  zi de Sâmbătă incepând cu orele 10,00 păna la orele 12,30 in spaţiile oferite de Oraşelul Copiilor . La prima întâlnire cântecelele si exerciţiul de pregătire pentru desen (realizarea un peisaj de toamnă) .au fost coordonate de prof. Eugenia Dragoi – artist profesionist. Voluntarele :prof. Grecu Ecaterina de la grădiniţa GPP nr. 41 si prof. Andor Muscaş Aura de la grădiniţa GPP nr. 35 au continuat activităţile de creaţie prin decoarea scoicilor si a mulajelor din gips fiecare “Pitigoi”folosindu-şi  abilitatea si