Treceți la conținutul principal

Lansare de carte


Miecuri 1 februarie am avut ocazia să fim martori la lansarea a două volume, aparținând doamnei profesor Nicoleta Ionescu alias  Aurora Dumitrescu  (pseudonimul de autoarei) ,,Drumuri" și ,,Roata".

Evenimentul a fost găzduit  în amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai".Invitați speciali: Teodora Muth și Adrian Rogojan.
Spicuim din prefața volumului Drumuri, mărturisirea autoarei:
„Am început să scriu aceste rânduri dintr-o nevoie puternică de a-mi stăpâni mintea şi gândurile care veneau avalanşă şi nu îmi dădeau pace. Pe măsură ce scriam, mi-am dat seama că prin scris eu mă vindec cu adevărat... Apoi, treptat, m-am gândit că ceea ce am de spus poate interesa pe acei care, trecând prin călătoria vieţii, vor să aleagă un drum şi încă nu ştiu cum şi pe unde să o ia..." 

De fapt intreaga carte Drumuri este o mărturisire.
Nu oricine poate să facă așa ceva, să prezinte  lumii întregi toate tainițele minții și sufletului.
Cu un copil bolnav, declarat irecuperabil, autoarea mamă  nu renunță la lupta pentru o viață normală de femeie care dorește să fie iubită și să iubească. Nu renunță la a căuta permanent soluții de imbunătățire a condiției medicale a baiatului ei. Nu renunță în a-și menține mintea și sufletul deschise la ceea ce viața îi aduce înainte. Autoarea a înființat  la Craiova  Asociatia "Incredere" - asociatie care ofera terapii alternative pentru copii cu handicap. În volumul Drumuri sunt descrise multe din terapiile care au contribuit la îmbunătățirea stării lui Tudor, băiatul ei, iar "Roata" , a doua carte prezentă la Oradea, contiuna povestea din "Drumuri" .


In cadrul evenimentului, dialogul s-a înfiripat încet, timid, subiectul fiind unul sensibil.În sală mai erau părinți care au experimentat viața alături de un copil cu dizabilități. Principiul nonvătămrii- Primum non nocere parcă plutea în sală, nici măcar cu un cuvânt.Totuși aceste cărți oferă o lectură terapeutică pentru orice cititor: pentru cei care-si plâng de milă fără motiv, pentru părinții care au copii bolnavi, pentru cei care au pierdut speranța și încrederea.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Împreună în lumea basmelor"- Lecturi de vara la Biblioteca Madaras

Aristan Marinela , bibliotecara la Biblioteca Madaras, iși asteptă  cititorii sa intre ”Împreună în lumea basmelor ” ”În această vară îmi aștept cititorii să facem o călătorie în lumea basmelor, o lume unde domină frumosul, binele, înțelepciunea, încrederea și speranța. Scopul activității : - stimularea interesului pentru lectura individuală și colectivă în vederea dezvoltării și activizării vocabularului și a dobândirii unor tehnici de muncă intelectuală. Activități : - lectură individuală și colectivă; citire pe roluri; jocuri cognitiv-distractive cum ar fi  Ghiciți personajul, Numiți povestea, Numiți autorul ș.a.;  rezolvarea unor fișe, a unor rebusuri; premierea participanților. Activitățile se vor desfășura în lunile iulie și august. Premierea se va face cu cărțile primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca "Gheorghe Șincai" Oradea prin proiectul Lecturi de vară.”  http://bibliotecacomunalamadaras.blogspot.ro/2014/06/impreuna-in-lumea-basm...

Programul de granturi de carti „BOOKS 4 YOUTH” al Fundatiei Mereu Aproape

Programul   Fundatiei Mereu Aproape este deschis pentru ONG, institutii de invatamant, institutii de cultura si alte entitati non-profit din tara sau strainatate, cu personalitate juridica si care pot beneficia de sponsorizari in conditiile legii. Proiecte acceptate: In concurs pot fi inscrise proiecte de orice fel, cu conditia sa aiba in centrul atentiei copii si tineri. Sunt acceptate spre exemplu, proiecte in care cartile sunt oferite ca premii pentru diverse concursuri si competitii, sau ca incentive pentru incurajarea lecturii in randul copiilor si a tinerilor sau frecventarea scolii ori a unor programe sau actiuni cu caracter educativ sau cultural. Pot fi transmise si propuneri de proiecte prin care se sustine dotarea, extinderea sau infiintarea de spatii de lectura, centre comunitare sau intreprinderi sociale. Calendarul programului: 18 aprilie 2014 – TERMENUL LIMITA PENTRU DEPUNEREA APLICATIILOR 30 aprilie 2014 – ANUNTAREA CASTIGATORILOR 5 mai – INCEPEREA PROGRAMA...

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...