Treceți la conținutul principal

Lectura – oază de răsfăț și relaxare- Biblioteca Tinca



În vacanța de vară copiii din Tinca au avut ocazia să se delecteze cu lecturi de toate genurile. Acest mod de relaxare și ocupare a timpului liber a implicat și vizite la Biblioteca Comunală , care a pus la dispoziția cititorilor pe lângă titlurile existente și cărțile primite de la Fundația Culturală de pel ângă Biblioteca“Gheorghe Șincai” – Oradea, prinderularea proiectului“Lecturi de vară”, cărți oferite cu sprijinul doamnei Delia Pantea- bibliotecar metodist și președintă a fundației culturale.





Proiectul cultural “Lectura - oază de răsfăț și relaxare” s-a desfășurat în perioada iunie-august,urmând ca la începutul lunii septembrie, înainte de încheierea vacanței de vară , să aibă loc premierea tuturor participanților la această activitate.

Un număr de 18 copii au participat la acest proiect și s-au răsfățat cu basme, au simțit intrigile din scrierile lui Sadoveanu, s-au relaxat citindu-l pe Goga și Alecsandri, au trăit suspansul și pasiunea din romanele lui Drumeș și s-au amuzat copios citindu-l peCaragiale.

Copiii au fost îndrumați de către doamnele profesoare de limba română să aleagă pe lângă genurile literare plăcute lor și pe cele utile din cadrul lecturilor școlare obligatorii. Doamna profesoară Martin-Toma Teodora lucrează cu copiii de gimnaziu și a recomandat cu căldură lecturarea multitudinii de basme românești cu care a fost înzestrată biblioteca, alături de Caragiale și Sadoveanu, iar doamna profesoară Urs Simona a încurajat elevii de liceu să aleagă romanelelui Preda, Eliade sau Breban.

În urma lecturării cărților împrumutate copiii au făcut scurte rezumate pe care mi le-au adus și le-am citit împreună în bibliotecă, purtând discuții cu tema prezentată îna cestea.

După festivitatea de premiere care s-a făcut cu diplome realizate de mine și cărți primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca“Gheorghe Șincai” – Oradea, volumele rămase din donație vor fi introduse în gestiune, îmbogățind astfel fondul de carte al Bibliotecii Comunale Tinca.

La festivitatea de premiere au participat 9 copii din cei 18 invitați (care s-au înscris în proiect) și doamnele profesoare de limba română Urs Simona și Martin-Toma Teodora. Copiii absenți s-au scuzat fiind încă plecați din localitate la bunici sau în concediu cu părinții, urmând să-și ridice premiul la întoarcerea din vacanță.

Proiectul a avut succes și am convingerea că, pe viitor, numărul celor interesați de lectură se va mări deoarece, așa cum am subliniat în titlu, cartea ne poate purta într-o lume feerică plină de răsfăț și relaxare.


Bibliotecar Marilena Anca

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela Duma, Inspect

Biblioteca liantul comunitatii- program

 

ORASELUL COPIILOR…CUIBUL “PITIGOILOR”

“Piţigoii “mari si mici din “Ceata lui Piţigoi” s-au intâlnit Sâmbăta 10 Octombie 2015 pentru a reîncepe activităţile ocupaţionale, creative, culturale si educative si in acest an şcolar 2015/2016 . Anul acesta programul este oferit de Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca  “Gheorghe Sincai”, prin intermediul doamnei Mioriţa Săteanu, organizator a programului de activitate săptămânal, împreună cu un grup de profesori şi educatori. Tabăra se desfăşoară în fiecare  zi de Sâmbătă incepând cu orele 10,00 păna la orele 12,30 in spaţiile oferite de Oraşelul Copiilor . La prima întâlnire cântecelele si exerciţiul de pregătire pentru desen (realizarea un peisaj de toamnă) .au fost coordonate de prof. Eugenia Dragoi – artist profesionist. Voluntarele :prof. Grecu Ecaterina de la grădiniţa GPP nr. 41 si prof. Andor Muscaş Aura de la grădiniţa GPP nr. 35 au continuat activităţile de creaţie prin decoarea scoicilor si a mulajelor din gips fiecare “Pitigoi”folosindu-şi  abilitatea si