Treceți la conținutul principal

Prietene, citește o carte!



Cărţi în libertate, este un model de proiect international aplicat in strainatate de multi ani, iar de cativa ani si in Romania. Particularitatea unor astfel de proiecte o reprezintă faptul că volumele vor fi instalate în foste cabine telefonice, in cutii de imprumut exterioare, in scari de bloc sau in alt fel de institutii . Cărţile vor putea fi consultate şi împrumutate liber. Oricine poate împrumuta şi apoi restitui, sau nu, cartea. Oricine poate aduce alte cărţi pentru dotarea colectiei de carti in libertate . Acest principiu funcţionează foarte bine în multe ţări anglo-saxone. 

Prin proiectul Prietene, citeste o carte! propunem crearea unui spatiu de carti libere in restaurantul Hanul cu noroc de pe strada Mihail Kogalniceanu Oradea.
1. Fundatia Culturala se obliga sa vina o data pe luna sa revizuiasca stocul de carte , sa aduca carte noua si sa le ridice pe cele care nu au prezentat interes

2.Fundatia culturala va face promovarea propiectului in mediul online si in media

3. Se poate la cerere cand se face schimbul de carte sa se aduca si cate o notita bibliografica cu muzicianul saptamanii, - clasic, pop, rock, ... care multiplicata sa fie pusa pe mese, iar la anumite ore difuzata muzica respectiva.

4. Oricine poate împrumuta şi apoi restitui, sau nu, cartea. Clientii pot exprima cereri, optiuni si observatii intr-un caiet, urmand ca acestea sa fie rezolvate favorabil in masura posibilitatilor.

Pentru inceput proeictul se va derula pe parcursul verii lui 2015 .

Va asteptam cu sugestii si idei!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...