Treceți la conținutul principal

Conferinţa “Abordări interdisciplinare ale violenţei în familie”

Fundaţia Lampas în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Asociaţia Smiles au deosebita plăcere să vă invite la conferinţa “Abordări interdisciplinare ale violenţei în familie”, organizată în cadrul campaniei de prevenire “Opreşte acum violenţa în familie! ”.
Conferinţa se va desfăşura în data de 08.12.2016, orele 13:00-17:00, la Posticum centru cultural şi casă de oaspeţi”, strada Teiului, nr. 26, Oradea.Scopul acestei conferinţe este prezentarea modelelor de bună practică în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie şi cooperarea dintre societatea civilă şi instituţiile statului, precum  creşterea gradului de informare a specialiştilor din diverse profesii cu privire la prevenirea şi combaterea abuzului asupra copilului şi a violenţei în familie. 



PROGRAM
12.30 – 13.00
Primirea  participanţilor
Reprezentanţi Fundaţia Lampas
13.00 - 13.10
Deschiderea conferinţei

Judit Vincze, vicepreşedinte Fundaţia Lampas

Mioriţa Săteanu, cetăţean de onoare al Municipiului Oradea
13.10 - 13.30
Cadrul legislativ în domeniul violenţei în familie.
Avocat Daniela Matea

13.30 - 14.00
Rolul medicinei legale în domeniul violenţei în familie.
Conf. Univ. Dr. Gabriel Mihalache, medic primar legist
Conf. Univ. Dr. Buhaş Camelia, medic primar legist

14.00 - 14.20
Coffe break

14.20 - 14.40
Efectele violenţei în familie asupra comportamentului copiilor. Rezilienţa şi copiii expuşi la violenţă.

Conf. Dr. Psiholog Delia Bîrle, Universitatea Oradea – Departamentul Psihologie
14.40 - 15.10
Stresul posttraumatic la copii victime ale violenţei în familie.

Neuromediatorii în agresivitate.
Dr. Anca Frăţilă – medic specialist în psihiatrie pediatrică

Dr. Simona Cheregi –  medic neurologie pediatrică  

15.10 - 15.30
Procesarea traumei în separarea prin divorţ şi impactul asupra relaţiei părinte – copil.

Camelia Borlean, psiholog Curtea de Apel
15.30 -15.50
Intervenţia eficientă a poliţiei la cazurile de violenţă în familie.

Reprezentant Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor
15.50 – 16.10
Servicii sociale acordate victimelor violenţei în familie.
Daniela Hanga, asistent social Asociaţia Smiles
16.10 – 16.30
Întrebări şi discuţii
Închiderea conferinţei


16.30-17.00
Masă


Moderator: Delia Pantea, Preşedinte Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Gheorghe Şincai 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...