Treceți la conținutul principal

Lansare de carte


Miecuri 1 februarie am avut ocazia să fim martori la lansarea a două volume, aparținând doamnei profesor Nicoleta Ionescu alias  Aurora Dumitrescu  (pseudonimul de autoarei) ,,Drumuri" și ,,Roata".

Evenimentul a fost găzduit  în amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai".Invitați speciali: Teodora Muth și Adrian Rogojan.
Spicuim din prefața volumului Drumuri, mărturisirea autoarei:
„Am început să scriu aceste rânduri dintr-o nevoie puternică de a-mi stăpâni mintea şi gândurile care veneau avalanşă şi nu îmi dădeau pace. Pe măsură ce scriam, mi-am dat seama că prin scris eu mă vindec cu adevărat... Apoi, treptat, m-am gândit că ceea ce am de spus poate interesa pe acei care, trecând prin călătoria vieţii, vor să aleagă un drum şi încă nu ştiu cum şi pe unde să o ia..." 

De fapt intreaga carte Drumuri este o mărturisire.
Nu oricine poate să facă așa ceva, să prezinte  lumii întregi toate tainițele minții și sufletului.
Cu un copil bolnav, declarat irecuperabil, autoarea mamă  nu renunță la lupta pentru o viață normală de femeie care dorește să fie iubită și să iubească. Nu renunță la a căuta permanent soluții de imbunătățire a condiției medicale a baiatului ei. Nu renunță în a-și menține mintea și sufletul deschise la ceea ce viața îi aduce înainte. Autoarea a înființat  la Craiova  Asociatia "Incredere" - asociatie care ofera terapii alternative pentru copii cu handicap. În volumul Drumuri sunt descrise multe din terapiile care au contribuit la îmbunătățirea stării lui Tudor, băiatul ei, iar "Roata" , a doua carte prezentă la Oradea, contiuna povestea din "Drumuri" .


In cadrul evenimentului, dialogul s-a înfiripat încet, timid, subiectul fiind unul sensibil.În sală mai erau părinți care au experimentat viața alături de un copil cu dizabilități. Principiul nonvătămrii- Primum non nocere parcă plutea în sală, nici măcar cu un cuvânt.Totuși aceste cărți oferă o lectură terapeutică pentru orice cititor: pentru cei care-si plâng de milă fără motiv, pentru părinții care au copii bolnavi, pentru cei care au pierdut speranța și încrederea.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...