Treceți la conținutul principal

Orășelul Copiilor - Vine vacanța și pentru pițigoi!

Pe parcursul anului şcolar 2017/ 2018, sub patronajul Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Șincai”, zeci de copii, de diferite vârste, au participat, cu mare bucurie, la activitățile desfășurate în Orășelul Copiilor, în cadrul Taberei de zi „Ceata lui Pițigoi”.

„Programul taberei s-a derulat în fiecare zi de sâmbătă. Am reușit, astfel, să implementăm, conform proiectului, activităţi de educaţie şi formare a atitudinilor, a comportamentului individual și în colectivitate. La toate acestea se adăugă activităţi ocupaţionale și de dezvoltare a abilităților, activități de creaţie, educație sanitară, precum și numeroase momente cultural-artistice”, ne-a declarat Miorița Săteanu, coordonatoarea de proiect.
Activitatea de inițiere a copiilor în tainele jocului de șah s-a finalizat cu numeroase premii și distincții, obţinute de către aceștia la concursuri locale și judeţene, sub coordonarea profesorului Ioan Mile, maestru emerit.
De subliniat valoarea și importanța participării voluntarilor „cetăţeni activi la puterea a treia” în activităţile oferite şcolarilor şi preșcolarilor în zilele de sâmbăta ale anului şcolar 2017 - 2018.
„Activităţile s-au desfăşurat sub îndrumarea și coordonarea unui grup de cadre didactice, care au pregătit programe educative și au urmărit însuşirea unor abilităţi speciale”, a adăugat Miorița Săteanu.  
De asemenea, educatoarea Ecaterina Grecu, a creat, împreună cu „piţigoii”, imagini speciale, dedicate unor evenimente aniversare sau sărbători.
În mijlocul școlarilor și preșcolarilor s-au aflat cadrele didactice: prof. Angelica Șandor, prof. Viorica Dobran, Anima Vereș, Gabriela Susa, Adina Pășcuţ, Florica Platon și prof. Aura Mascaș, care au susținut diferite activităţi ocupaţionale, de creaţie și îndemânare, dând dovadă de un valoros bagaj de experiență în relaţiile educaţionale cu copii și fiind foarte apreciate de colaboratori.
La rândul lor, prof. psiholog dr. Alin Creţu și prof. psiholog Crina Creţu au derulat activităţi de psihodramă prin jocul de roluri, meloterapie și teatru de umbră, cucerind și captivând total interesul „pitigoilor”.
 Activităţile de educaţie şi formare a atitudinilor și a comportamentului individual și în colectivitate, precum și regulile de circulație au fost prezentate de către comisarul șef Ioana Indrieş, de la Comparimentul de analiză și prevenirea criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie a județului Bihor.  
Carmen Dinescu de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor s-a aflat în mijlocul copiilor pentru a le oferi informații interesante despre sănătate şi prevenirea îmbolnăvirilor, iar prof. Doina Iliescu a regizat, a organizat și a asigurat recuzita necesară pentru momentele cultural-artistice organizate de sărbători.
De menționat că atât participarea elevilor în tabără, cât și activitățile cuprinse în program au fost gratuite. Mai mult, cadrele didactice și coordonatorii de proiect s-au oferit voluntar să desfăşoare activităţi în tabără, la solicitarea coordonatoarei de proiect, Miorița Săteanu.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...