Treceți la conținutul principal

Tabara de vara- Florile Centenarului




Iată că am ajuns și în ultima săptămână a ,,Taberi de vară'', o săptămână plină de activități variate și cât mai interesante, așa cum v-am obișnuit zi de zi, în această lună. În continuare vă prezint cum s-au derulat și-n această ultimă săptămână activitățile la programul de vacanță.
Astfel, pe 23 iulie, Luni, invitata noastră dna Ecaterina Grecu a venit cu alte lucruri interesante care să le pună copiilor imaginația și creativitatea la contribuție (copiii au confecționat poșetuțe după șabloane, au mai decupat măști și le-au colorat). Dna prof. Raluca-Emilia Avrămuț le-a pregătit o altă surpriză copiilor: marmorarea hârtiei prin tehnica japoneză ,,suminagashi''.
Câteva imagini:












                                                                           





În a doua zi, Marți, 24 iulie, dna bibliotecar Iolanda Demian le-a citit copiilor o poveste frumoasă ,,Surpriza Prințesei Ida'' de Annette Moser, care le-a plăcut foarte mult și au ascultat-o cu deosebită plăcere. După ce au ascultat povestea, o parte dintre copii, cei mici au vizionat un filmuleț ,,Surf's Up'' (Cu toții la surf), pus de către dna bibliotecar Popa Simona, iar cei mari au repetat cu dna Iliescu Doina pentru Centenarul Unirii. 
Imagini:



În a treia zi, Miercuri, pe 25 iulie, l-am avut ca invitat pe dl inspector agent de poliție Răzvan Chebeleu, care le-a ținut copiilor o oră de educație cetățenească și rutieră. Copiii au pus întrebări d-lui agent, iar el le-a răspuns și le-a dat și exemple. După aceasta, a venit din nou dna Iliescu Doina pentru a repeta cu copiii sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea''. Tot miercuri, copiii au făcut și o vizită la pompieri, însoțiți de dnele bibliotecare Marianca Soica, Iolanda Demian și Mariana Barna. 
Imagini:


Joi, 26 iulie, au avut loc alte activități la fel de interesante ca și cele de până acum. La prima oră, dna prof. Pazmany Nicoleta le-a pregătit copiilor vizionarea unui filmuleț ,,Leo și Universul'', în care era vorba despre cum a luat naștere Universul, apoi le-a mai vorbit despre vulcani, după care i-a pus să creeze ei singuri conuri vulcanice, după niște șabloane pregătite de dna profesoară. Din nou ne-a încântat foarte mult și prezența dnei prof. Ecaterina Grecu care i-a pus pe copii să confecționeze ceșcuțe de ceai și fetițe. Între timp, dna Iliescu a venit și ea pentru pregătirea spectacolului Marii Uniri. 
Imagini:


                               
În această ultimă zi a taberei de vară, Vineri, 27 iulie, a avut loc închiderea propriu-zisă a programului de vacanță în urma căruia copiii au primit diplome și multe surprize, rămânând cu multe amintiri frumoase și cu bucuria în suflet și entuziasmul cu care ne-au înconjurat zi de zi. 
Astfel, copiii care au participat la acest program de vacanță au avut ocazia să-și facă noi prieteni, să se joace împreună, să vizioneze filmulețe pe care colegele de la Mediatecă ni le-au pus la dispoziție, să confecționeze diverse lucrușoare drăguțe împreună cu dna prof. Ecaterina Grecu și dnele bibliotecare de la secția copii, punându-și în valoare imaginația și creativitatea. 
De asemenea, le-am citit povești, după care am purtat un dialog cu copiii pentru a vedea dacă au fost atenți. Totodată, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, am desfășurat activități de informare și prevenție, însoțite de materiale educaționale. 
Am râs împreună, am învățat o serie de lucruri noi, am recitat, am cântat, într-un cuvânt, ne-am simțit foarte bine împreună. 
Le mulțumim pentru participare tuturor copiilor, părinților, bunicilor, invitaților, voluntarilor, care au avut o contribuție remarcabilă și ei la această ,,Tabără de vară''. 


http://sectia-copii-bjbihor.blogspot.com/2018/07/tabara-de-vara-inchiderea-programului.html


În săptămâna 16 - 20 iulie 2018, la programul de vacanță al ,,Taberei de vară'', au avut loc alte activități la fel de variate și de interesante.
Astfel, în prima zi din această săptămână, Luni, 16 iulie 2018, copiii prezenți au fost împărțiți în două grupe: prima grupă a avut parte de o surpriză constând în jocuri de societate, pregătită de colegele noastre, dnele bibliotecare Reka Gulyas și Chiru Monica, iar a doua grupă a avut și ea parte de o surpriză, și anume vizionarea filmulețului ,,Epic'', de la creatorii filmului ,,IceAge2''. După aceea, invitata dna Pontoș Andra de la Fundația ,,People to People'', le-a vorbit copiilor despre pericolele Internetului și a traficului de persoane. În ultima parte dna prof. Doina Iliescu le-a povestit despre Tradiții populare.
Iată câteva imagini:

















A doua zi, Marți, pe data de 17 iulie, copiii au fost din nou antrenați în jocuri recreative cu dnele bibliotecare Adelina Boga și Iolanda Demian. De asemenea, dna Iliescu Doina a făcut repetiție la sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea'', după care copiii au vizitat Muzeul Țării Crișurilor, însoțiți de dna Tanca Maria și de dnele bibliotecare Adelina Boga și Iolanda Demian. 
Câteva imagini:









În cea de-a treia zi, Miercuri, 18 iulie, ne-a onorat cu prezența ei dna inspector Ioana Indrieș care le-a ținut copiilor o oră de educație cetățenească și rutieră. Printre invitate s-a numărat și dna dr. Dinescu Carmen care le-a prezentat copiilor obiceiuri sănătoase și programul zilnic din viața unui om. Totodată, dna prof. Tanca Maria a făcut o repetiție la sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea''. 
Imagini:



În cea de-a patra zi, Joi, 19 iulie, copiilor li s-a citit și retroproiectat imagini din povestea ,,Tom Degețel'', iar copiii au ascultat cu deosebit interes și au răspuns apoi întrebărilor puse de dnele bibliotecare. De asemenea, copiii au mai învățat și două cântecele despre zilele și lunile anului în limba engleză, împreună cu invitata noastră și totodată voluntara Anamaria Dombi. 
În ultima parte, dna Ecaterina Grecu a pregătit o altă surpriză la atelierul de creație, confecționând împreună cu copiii prezenți iconițe realizate din mandale pe care ei au trebuit să le coloreze și să le lipească pe CD-uri și să le pună o imagine reprezentând diferite icoane. 
Câteva imagini:





În ultima zi din săptămână, Vineri, 20 iulie, copiii prezenți au repetat cu dna prof. Tanca Maria pentru sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea'', pentru a marca Centenarul Unirii. 
După aceea, au vizitat Muzeul Militar, fiind însoțiți de dna Miorița Săteanu și dnele bibliotecare Marianca Soica și Adelina Boga. 
Iată și imagini:
















http://sectia-copii-bjbihor.blogspot.com/2018/07/tabara-de-vara_21.html




În săptămâna 9 - 13 iulie 2018, la ,,Tabăra de vară'', s-au derulat alte activități interesante și variate.
Astfel, în prima zi din a doua săptămână, Luni, 9 iulie, ne-a încântat cu prezența ei dna Nela Axente, care a pregătit un frumos teatru de marionete inspirându-se dintr-o carte cu un titlu sugestiv ,,Să fii respectuos'' de Katia Trindade și antrenându-i și pe copii în acest minunat ,,joc de marionete''. Tot în această zi de 9 iulie, dna Doina Iliescu a venit cu o scenetă din ,,Povestirile istorice'' ale lui Dumitru Almaș și anume ,,Moș Ion Roată și Unirea''.

A doua zi, Marți, 10 iulie, a programului de vară pentru copii, am avut-o ca invitată pe dna Viorica Dobran care i-a inițiat pe copii în confecționarea de motive și flori pe tema Centenarului, iar cei prezenți au realizat creații foarte frumoase ajutați fiind și de voluntarii noștri. De asemenea, am avut o invitată specială, și anume reprezentanta Indiei din Federația Internațională a Comunităților, Tina care le-a vorbit copiilor despre cultura și câteva din obiceiurile Indiei.

În cea de-a treia zi, Miercuri, 11 iulie, la Tabăra de vară  a venit să le țină copiilor o lecție de educație igienică sanitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor dna dr. Dinescu Carmen de la Direcția de Sănătate Publică Bihor, iar apoi s-a desfășurat și un atelier de creație cu dna Ecaterina Grecu (au vizionat filmulețe cu maci și floarea soarelui), după care au confecționat maci și floarea-soarelui pe care le-au aplicat pe o planșă ca un tablou, spunându-le că macii reprezintă și dragostea nemărginită a mamei pentru copiii ei. 

În cea de-a patra zi, Joi, 12 iulie, a venit din nou dna Ecaterina Grecu care, în prima parte a programului, le-a spus copiilor prezenți niște ghicitori, iar în a doua parte a avut loc, de asemenea, un atelier de creație, în cadrul căruia s-au realizat suporturi drăguțe pentru diferite obiecte, au avut pregătite de către dna Grecu niște planșe cu mandale pe care ei a trebuit să le coloreze, aceasta fiind totodată surpriza pe care dna Ecaterina le-a pregătit-o copiilor.


În ultima zi din săptămâna a doua a programului de vară, Vineri, 13 iulie, am avut-o ca invitată pe dna inspector de poliție Ioana Indrieș care le-a ținut celor prezenți, o lecție de educație cetățenească și rutieră, după care dna Ecaterina Grecu a desfășurat din nou un atelier de creație în cadrul căruia copiii au creat o lume a dinozaurilor realizând diverse machete. 
Imagini:

















http://sectia-copii-bjbihor.blogspot.com/2018/07/tabara-de-vara.html





În ultima zi a primei săptămâni din Tabăra de vară de la Bibliotecă, Ludoteca i-a reunit pe copii cu invitaţii ediţiei speciale a Clubului de lectură în limba engleză - profesorii Felicia Holhoş şi Carl Fitzgerald, alături de eleva Antonia Holhoş. În partea a doua, dna Nicoleta Pazmany, de la Astroclub Meridian 0, i-a introdus pe copii în fascinantul domeniu al Universului.







Pe parcursul celor cinci zile ale primei săptămâni, din ,,Tabăra de vară'', în Ludoteca secției pentru Copii și Tineret s-au desfășurat diverse activități pe care vi le vom prezenta pe scurt, însoțite fiind și de imagini, instantanee din timpul desfășurării acestor activități.
Astfel, în prima zi de Luni, pe 2 iulie 2018, am dat startul acestei tabere împreună cu dna Miorița Săteanu, membru de onoare al municipiului Oradea și, totodată, membru al Fundației Culturale de pe lângă Biblioteca Județeană ,,Gh. Șincai'' Oradea. S-a desemnat și căpitanul secundului, purtătorului de cuvânt și de drapel, la care s-au mai alăturat printre invitați și câțiva voluntari: Horga Cezara, Ivancov Cristian, Pușcaș Eli, Rotariu Medeea-Ioana,
http://sectia-copii-bjbihor.blogspot.com/2018/07/tabara-de-vara-program-de-vacanta.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela Duma, Inspect

ORASELUL COPIILOR…CUIBUL “PITIGOILOR”

“Piţigoii “mari si mici din “Ceata lui Piţigoi” s-au intâlnit Sâmbăta 10 Octombie 2015 pentru a reîncepe activităţile ocupaţionale, creative, culturale si educative si in acest an şcolar 2015/2016 . Anul acesta programul este oferit de Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca  “Gheorghe Sincai”, prin intermediul doamnei Mioriţa Săteanu, organizator a programului de activitate săptămânal, împreună cu un grup de profesori şi educatori. Tabăra se desfăşoară în fiecare  zi de Sâmbătă incepând cu orele 10,00 păna la orele 12,30 in spaţiile oferite de Oraşelul Copiilor . La prima întâlnire cântecelele si exerciţiul de pregătire pentru desen (realizarea un peisaj de toamnă) .au fost coordonate de prof. Eugenia Dragoi – artist profesionist. Voluntarele :prof. Grecu Ecaterina de la grădiniţa GPP nr. 41 si prof. Andor Muscaş Aura de la grădiniţa GPP nr. 35 au continuat activităţile de creaţie prin decoarea scoicilor si a mulajelor din gips fiecare “Pitigoi”folosindu-şi  abilitatea si

Biblioteca liantul comunitatii- program