Treceți la conținutul principal

Grădina bibliotecii prinde viață și culoare

Activitățile prezentate mai jos, desfășurate în zilele de 13 și 14 aprilie fac parte din proiectul ,,Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă” din programul Plantropolis.
Programul #Plantropolis este conceput de Fundația Comunitară Oradea, finanțat de Russmedia Romania, implementat cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling, în parteneriat cu Grund School🍀



Partenerii au trecut la pasul următor al proiectului. Au amenajat, decorat si de o baie de soare s-au bucurat.
S-a utilizat compost, pentru cultivarea răsadului. Înainte de semănat, substratul a fost bine udat pentru a se compacta.
Înainte de transplantare răsadurile au fost călite: au fost  duse în locul în care urma să le plantăm înainte cu o zi pentru a se adapta.
A fost zile  minunate, în care elevii au descoperit bucuria și satisfacția de a duce la bun sfârșit acest proiect

Elevii vor îngriji Gradina, ajutați de cadrele didactice și de părinți astfel încât plantele să ajungă la maturitate.
________________________________


Primii au fost elevii claselor a I-a,  a III-a și a IV-a, însoțiți de d-nele profesoare Ion Mariana si Baltsavias Dana de la Liceul Sanitar “Vasile Voiculescu“ au pictat bacurile viitoarelor grădini de flori și legume și au finalizat “minigrădina de la bibliotecă“ plantând răsadurile de flori și legume. din curtea Bibliotecii Județene.


Mai jos redăm impresiile lor:
,,E magic să urmărești cum sămânța se transformă într-un firișor de plantă care apoi va fi o floare colorată sau o legumă gustoasă!


”Am adunat semințe și am făcut propriile noastre răsaduri pe care urmează să le plantăm.”























                                         
 

 






 

 


____________________


Clasa clopoțeilor, a d-nei Moțoc Mariana, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea, și-au pictat grădina, bucurându-se de soare și liniștea din curtea bibliotecii

 

 

 










                                                           ____________________________


  Elevii claselor a IV-a, Alfa și Beta, de la Școala Gimnaziala "Winnie Academy", împreună cu doamnele învățătoare Tăut Stela și Sava Anca, au pregătit și "înveselit" bacurile pentru plantarea de primăvară.
 


______________________








 Învățătoarea Panti Rodica, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea, împreună cu efectivul complet al clasei I, au pictat și plantat cu spor bacul propriu.

 















                                          

                                            

                                              

                                              

                                        


______________________________

                                       

                                                  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela Duma, Inspect

Biblioteca liantul comunitatii- program

 

ORASELUL COPIILOR…CUIBUL “PITIGOILOR”

“Piţigoii “mari si mici din “Ceata lui Piţigoi” s-au intâlnit Sâmbăta 10 Octombie 2015 pentru a reîncepe activităţile ocupaţionale, creative, culturale si educative si in acest an şcolar 2015/2016 . Anul acesta programul este oferit de Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca  “Gheorghe Sincai”, prin intermediul doamnei Mioriţa Săteanu, organizator a programului de activitate săptămânal, împreună cu un grup de profesori şi educatori. Tabăra se desfăşoară în fiecare  zi de Sâmbătă incepând cu orele 10,00 păna la orele 12,30 in spaţiile oferite de Oraşelul Copiilor . La prima întâlnire cântecelele si exerciţiul de pregătire pentru desen (realizarea un peisaj de toamnă) .au fost coordonate de prof. Eugenia Dragoi – artist profesionist. Voluntarele :prof. Grecu Ecaterina de la grădiniţa GPP nr. 41 si prof. Andor Muscaş Aura de la grădiniţa GPP nr. 35 au continuat activităţile de creaţie prin decoarea scoicilor si a mulajelor din gips fiecare “Pitigoi”folosindu-şi  abilitatea si