Treceți la conținutul principal

Grădina bibliotecii prinde viață și culoare

Activitățile prezentate mai jos, desfășurate în zilele de 13 și 14 aprilie fac parte din proiectul ,,Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă” din programul Plantropolis.
Programul #Plantropolis este conceput de Fundația Comunitară Oradea, finanțat de Russmedia Romania, implementat cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling, în parteneriat cu Grund School🍀



Partenerii au trecut la pasul următor al proiectului. Au amenajat, decorat si de o baie de soare s-au bucurat.
S-a utilizat compost, pentru cultivarea răsadului. Înainte de semănat, substratul a fost bine udat pentru a se compacta.
Înainte de transplantare răsadurile au fost călite: au fost  duse în locul în care urma să le plantăm înainte cu o zi pentru a se adapta.
A fost zile  minunate, în care elevii au descoperit bucuria și satisfacția de a duce la bun sfârșit acest proiect

Elevii vor îngriji Gradina, ajutați de cadrele didactice și de părinți astfel încât plantele să ajungă la maturitate.
________________________________


Primii au fost elevii claselor a I-a,  a III-a și a IV-a, însoțiți de d-nele profesoare Ion Mariana si Baltsavias Dana de la Liceul Sanitar “Vasile Voiculescu“ au pictat bacurile viitoarelor grădini de flori și legume și au finalizat “minigrădina de la bibliotecă“ plantând răsadurile de flori și legume. din curtea Bibliotecii Județene.


Mai jos redăm impresiile lor:
,,E magic să urmărești cum sămânța se transformă într-un firișor de plantă care apoi va fi o floare colorată sau o legumă gustoasă!


”Am adunat semințe și am făcut propriile noastre răsaduri pe care urmează să le plantăm.”























                                         
 

 






 

 


____________________


Clasa clopoțeilor, a d-nei Moțoc Mariana, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea, și-au pictat grădina, bucurându-se de soare și liniștea din curtea bibliotecii

 

 

 










                                                           ____________________________


  Elevii claselor a IV-a, Alfa și Beta, de la Școala Gimnaziala "Winnie Academy", împreună cu doamnele învățătoare Tăut Stela și Sava Anca, au pregătit și "înveselit" bacurile pentru plantarea de primăvară.
 


______________________








 Învățătoarea Panti Rodica, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea, împreună cu efectivul complet al clasei I, au pictat și plantat cu spor bacul propriu.

 















                                          

                                            

                                              

                                              

                                        


______________________________

                                       

                                                  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...