Treceți la conținutul principal

Biblioteca Liantul cultural al comunității- carte

 Rezultatul Simpozionului Național, Biblioteca Liantul cultural al comunității, a văzut lumina tiparului la sfârșitul anului 2022 la editura Primus din Oradea.

Volumul a apărut cu sprijinul Fundației Culturale de pe lângă Biblioteca ”Gheorghe Șincai ” , a Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Municipiului Oradea.

Coordonatorul proiectului a fost dr. Mariana Barna iar tehnoredactarea a realizat-o Lilia Blaga.

Cartea este structurată în 8 mari capitole.

I.Identitate și tradiție- care cuprinde lucrări  etnografie locală

II. și III. Biblioteca și comunitatea, și Cartea și lectura,  adună toate lucrările care au ca actor principal biblioteca și ca beneficiar comunitatea.21 de lucrări, 21 de modalități diferite de a aborda utilizatorul de bibliotecă, de la elevi , la seniori sau persoane cu dizabilități.

IV.Historia - sub acest titlu găsim trei lucrări de istorie locală.

V .Repere literare și VI Arte și VII Mărturii și sentimente  , adună împreună încercări de critică literară, eseuri și proiecte artistice  derulate .

Capitolul VII , Pedagogie și didactică conține 19 lucrări cu tematică pedagogică și didactică .

 Bibliotecari care au participat cu lucrări sunt- Guba-Kerekes Zsuzsa  din Săcueni, Lilia Blaga, Radu Andrei Deme, Luminița Moga, Adelina Boga, Mariana sojka, Somona Popa și Claudia Pop bibliotecare la Biblioteca Județeană Bihor. Mira Kosa, bibliotecar școlar la Aleșd,  Mariana Lup bibliotecar școlar, Mariana Bucur- bibliotecar școlar în Târgu Mureș, Andrada Bogojel bibliotecar școlar la Beiuș,






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...