Treceți la conținutul principal

Biblioteca Bratca: MIRACOLUL LECTURII ÎN UNIVERSUL FASCINANT AL CĂR...

Biblioteca Bratca: MIRACOLUL LECTURII ÎN UNIVERSUL FASCINANT AL CĂR...:                                                  
Vara s-a sfârşit iar proiectul „Lecturi de vară”, se apropie și el, cu pași repezi, de final. Cum a fost? Cum s-a desfășurat? Așa cum am stabilit în programul bibliotecii.









Vara s-a sfârşit iar proiectul „Lecturi de vară”, se apropie și el, cu pași repezi, de final. Cum a fost? Cum s-a desfășurat? Așa cum am stabilit în programul bibliotecii.
Douăzeci și cinci de elevi și tineri au participat cu fidelitate, cu pasiune și iubire pentru cărți, la lecturile individuale sau colective, la lecturile cu voce tare, cu intonație, cu dicție, la lecturile pe roluri. Citind din ,,Micul Prinț’’, scrisă de Antoine de Saint - Exupery, cel pentru care nu se poate trăi fără poezie, culoare și dragoste, dar pentru care chiar și deșerturile ascund fântâni cu apă bună pentru suflet, iar stelele știu să râdă; din dialogul dintre vulpe și Micul Prinț, copiii au înțeles că a iubi înseamnă a fi responsabil față de cineva . Au înțeles că dragostea te face să cunoști mai profund pe celălalt și să judeci după fapte. Face ca zilele să se deosebească unele de altele, ca lumea să apară mai profundă, mai bogată, mai frumoasă, mai amicală . Am citit multe basme, unele, din volumele primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai ‘’ : Petre Ispirescu , ,, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte’’, altele din volumul autoarei Cornelia Funke ,, Povești despre devoratori de cărți, fantome din pod și alte personaje de basm’’. ,,Elefanții știu ce vor ‘’, ,,Cavalerul Fără - Nume’’ .
L-am însoțit și pe Calistrat Hogaș și Pisicuța ,,În Munții Neamțului ‘’ am citit și poezii, iar liceenii au citit și
ceea ce și-au dorit ei din clasicii literaturii universale sau autorii mai noi, mai tineri. Cu toții, copii și tineri, în vara aceasta, și-au dezvoltat și cultivat gustul pentru lectura de plăcere și au fost încântați de frumusețea și importanța mesajului transmis prin fiecare lectură.
Cu plăcere și cu mare bucurie am organizat și eu, festivitatea de premiere, în data de 21 august, zi în care, 21 de elevi din Hamburg, însoțiți de 3 profesori au fost oaspeții noștri. Cei mai fideli cititori, cei mai pasionați iubitori ai cărților au fost răsplătiți cu volume superbe din cele primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai’’, Oradea, grație d-nei Delia Pantea, managerul proiectului Lecturi de vară.
În luna septembrie vor mai fi premiați încă 10 cititori pasionați aceștia fiind, acum, plecați cu părinții în vacanță.

Lectura rămâne o pasiune permanentă împreună cu celelalte activități interesante, instructive și atractive desfășurate în ambianța primitoare și plăcută a bibliotecii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

 Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste 65 ani, în general cu probleme de sănătate. Elevii clasei a 10-a A, de la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au donat cărți și puzzle - uri și de asemenea pachete cu dulciuri și fructe tuturor din această comunitate. Împreună cu 8 elevi din clasă, o mamă și diriginta ne-am dus vineri, la ora 12:00, să ne vizităm "bunicii" și să le aducem o pată de culoare în existența ternă în care ne aruncă vârstă înaintată și suferința. Pentru "o clipă " dragii de ei au uitat de toate suferințele și s-au bucurat de vizita copiilor glumind. Cei de la cămin ne-au așteptat cu gogoși, apă și băuturi răcoritoare, așa cum se cuvine să îți întâmpini musafirii. Am petrecut trei ore plăcute care au trezit emoții, atât de o parte, cât și de cealaltă. Profesor coordonator Simona Negrean.

Ceata lui Pitigoi

Fundatia culturala de pe lângă Biblioteca Judeţeană « Gheorghe Şincai » organizează anual Tabara de vara, de zi denumita generic     “CEATA LUI PITIGOI”             Intentia organizarii taberei  a fost ca  elevii pe timpul vacantei să-si  petreacă timpului in mod organizat, plăcut si distractiv, elevii rămaşi singuri  acasă sa nu fie cooptati in diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau sa  petreacă toată ziua in fata calculatorului sau a Tv. vizionând filme cu actiuni nereconandate sau interzise eleviilor.        Locul de desfasurare a activitatilor taberei  este Oraşelul Copiilor unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive si jocuri oferite prin obiectele specifice distracţiei , din dotarea instituţiei        Participarea elevilor in tabara si toate activitat...