Treceți la conținutul principal

Biblioteca Bratca: MIRACOLUL LECTURII ÎN UNIVERSUL FASCINANT AL CĂR...

Biblioteca Bratca: MIRACOLUL LECTURII ÎN UNIVERSUL FASCINANT AL CĂR...:                                                  
Vara s-a sfârşit iar proiectul „Lecturi de vară”, se apropie și el, cu pași repezi, de final. Cum a fost? Cum s-a desfășurat? Așa cum am stabilit în programul bibliotecii.









Vara s-a sfârşit iar proiectul „Lecturi de vară”, se apropie și el, cu pași repezi, de final. Cum a fost? Cum s-a desfășurat? Așa cum am stabilit în programul bibliotecii.
Douăzeci și cinci de elevi și tineri au participat cu fidelitate, cu pasiune și iubire pentru cărți, la lecturile individuale sau colective, la lecturile cu voce tare, cu intonație, cu dicție, la lecturile pe roluri. Citind din ,,Micul Prinț’’, scrisă de Antoine de Saint - Exupery, cel pentru care nu se poate trăi fără poezie, culoare și dragoste, dar pentru care chiar și deșerturile ascund fântâni cu apă bună pentru suflet, iar stelele știu să râdă; din dialogul dintre vulpe și Micul Prinț, copiii au înțeles că a iubi înseamnă a fi responsabil față de cineva . Au înțeles că dragostea te face să cunoști mai profund pe celălalt și să judeci după fapte. Face ca zilele să se deosebească unele de altele, ca lumea să apară mai profundă, mai bogată, mai frumoasă, mai amicală . Am citit multe basme, unele, din volumele primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai ‘’ : Petre Ispirescu , ,, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte’’, altele din volumul autoarei Cornelia Funke ,, Povești despre devoratori de cărți, fantome din pod și alte personaje de basm’’. ,,Elefanții știu ce vor ‘’, ,,Cavalerul Fără - Nume’’ .
L-am însoțit și pe Calistrat Hogaș și Pisicuța ,,În Munții Neamțului ‘’ am citit și poezii, iar liceenii au citit și
ceea ce și-au dorit ei din clasicii literaturii universale sau autorii mai noi, mai tineri. Cu toții, copii și tineri, în vara aceasta, și-au dezvoltat și cultivat gustul pentru lectura de plăcere și au fost încântați de frumusețea și importanța mesajului transmis prin fiecare lectură.
Cu plăcere și cu mare bucurie am organizat și eu, festivitatea de premiere, în data de 21 august, zi în care, 21 de elevi din Hamburg, însoțiți de 3 profesori au fost oaspeții noștri. Cei mai fideli cititori, cei mai pasionați iubitori ai cărților au fost răsplătiți cu volume superbe din cele primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai’’, Oradea, grație d-nei Delia Pantea, managerul proiectului Lecturi de vară.
În luna septembrie vor mai fi premiați încă 10 cititori pasionați aceștia fiind, acum, plecați cu părinții în vacanță.

Lectura rămâne o pasiune permanentă împreună cu celelalte activități interesante, instructive și atractive desfășurate în ambianța primitoare și plăcută a bibliotecii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Împreună în lumea basmelor"- Lecturi de vara la Biblioteca Madaras

Aristan Marinela , bibliotecara la Biblioteca Madaras, iși asteptă  cititorii sa intre ”Împreună în lumea basmelor ” ”În această vară îmi aștept cititorii să facem o călătorie în lumea basmelor, o lume unde domină frumosul, binele, înțelepciunea, încrederea și speranța. Scopul activității : - stimularea interesului pentru lectura individuală și colectivă în vederea dezvoltării și activizării vocabularului și a dobândirii unor tehnici de muncă intelectuală. Activități : - lectură individuală și colectivă; citire pe roluri; jocuri cognitiv-distractive cum ar fi  Ghiciți personajul, Numiți povestea, Numiți autorul ș.a.;  rezolvarea unor fișe, a unor rebusuri; premierea participanților. Activitățile se vor desfășura în lunile iulie și august. Premierea se va face cu cărțile primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca "Gheorghe Șincai" Oradea prin proiectul Lecturi de vară.”  http://bibliotecacomunalamadaras.blogspot.ro/2014/06/impreuna-in-lumea-basm...

Programul de granturi de carti „BOOKS 4 YOUTH” al Fundatiei Mereu Aproape

Programul   Fundatiei Mereu Aproape este deschis pentru ONG, institutii de invatamant, institutii de cultura si alte entitati non-profit din tara sau strainatate, cu personalitate juridica si care pot beneficia de sponsorizari in conditiile legii. Proiecte acceptate: In concurs pot fi inscrise proiecte de orice fel, cu conditia sa aiba in centrul atentiei copii si tineri. Sunt acceptate spre exemplu, proiecte in care cartile sunt oferite ca premii pentru diverse concursuri si competitii, sau ca incentive pentru incurajarea lecturii in randul copiilor si a tinerilor sau frecventarea scolii ori a unor programe sau actiuni cu caracter educativ sau cultural. Pot fi transmise si propuneri de proiecte prin care se sustine dotarea, extinderea sau infiintarea de spatii de lectura, centre comunitare sau intreprinderi sociale. Calendarul programului: 18 aprilie 2014 – TERMENUL LIMITA PENTRU DEPUNEREA APLICATIILOR 30 aprilie 2014 – ANUNTAREA CASTIGATORILOR 5 mai – INCEPEREA PROGRAMA...

16 zile de activism impotriva violentei de gen

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” si Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai in parteneriat cu Directia Pentru Protectia Copilului Inspectoratul Judetean de Politie Bihor Inspectoratul Scolar Bihor, ONGuri locale Va invita la conferinta de deschidere a celor 16 zile de activism impotriva violentei de gen campanie internationala care se desfasoara in perioada 25 noiembrie -10 decembrie Impreuna impotriva violentei 25 noiembrie ora 17 Sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene Gazde Ligia Mirisan director al Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea, Fundatia Culturala de pe Langa Biblioteca “Gheorghe Sincai” Invitati Roxana Ojica-Urs,  Directia Pentru Protectia Copilului Otilia Vura, Fundatia “Lampas” Comisar sef Gheorghe Ungur si Comisar sef Flaviu Iova, comisar IPJ Bihor Alin Cretu psiholog  Simona Dejeu, ANITP Centrul Regional Bihor Daniela...