Treceți la conținutul principal

Intalnire de bilanț a bibliotecarilor din filiale

Joi , 21 august , bibliotecarii din Filialele Bibliotecii Judetene ”Gheorghe  Șincai ” au  avut o întâlnire de lucru la Filiala Felix.

Timpul nu a ținut cu noi, cele patru ore a plouat continuu, si nu ne-am putut deloc bucura de peisajul sațiunii.
Profesional însă a fost o întâlnire de bilanț a proiectului Lecturi de vară.
Fiecare dintre colegi au prezentat rezultatele avute si modul de lucru, și împreună am stabilit care vor fi datele evenimentelor de premiere a participanților la proiect. In principiu, aceste festivitati de premiere vor avea loc în prima si în a doua saptămână din septembrie , ca o răsplată a copiilor harnici care au participat la programul de vacanță, un stimulent înainte de începerea școlii.

Fiecare proiect de lectură a avut intre 20 si 40 de participanți, din clasele a IV până în clasele a XI-a .
Conform fișelor de lectură, cărțile citite au fost atât din literatura școlară  recomandată de profesorii de română , cât și clasici ai literaturii universale care au literatură pentru tineri , sau autori mai noi care se inscriu pe listele preferințelor personale.... Nimeni nu a incercat să le impună lecturi , bibliotecarii au făcut recomandări  lăsând copiii și tineri să își aleagă lecturile favorite, încercând astfel să deschidă gustul pentru lectura de plăcere.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ORASELUL COPIILOR…CUIBUL “PITIGOILOR”

“Piţigoii “mari si mici din “Ceata lui Piţigoi” s-au intâlnit Sâmbăta 10 Octombie 2015 pentru a reîncepe activităţile ocupaţionale, creative, culturale si educative si in acest an şcolar 2015/2016 . Anul acesta programul este oferit de Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca  “Gheorghe Sincai”, prin intermediul doamnei Mioriţa Săteanu, organizator a programului de activitate săptămânal, împreună cu un grup de profesori şi educatori. Tabăra se desfăşoară în fiecare  zi de Sâmbătă incepând cu orele 10,00 păna la orele 12,30 in spaţiile oferite de Oraşelul Copiilor . La prima întâlnire cântecelele si exerciţiul de pregătire pentru desen (realizarea un peisaj de toamnă) .au fost coordonate de prof. Eugenia Dragoi – artist profesionist. Voluntarele :prof. Grecu Ecaterina de la grădiniţa GPP nr. 41 si prof. Andor Muscaş Aura de la grădiniţa GPP nr. 35 au continuat activităţile de creaţie prin decoarea scoicilor si a mulajelor din gips fiecare “Pitigoi”folosindu-şi  abilitatea si

Biblioteca liantul comunitatii- program

 

Schimburi cultural-educative transfrontaliere

Este al patrulea an cand Biblioteca Judeteana este pe lista de obiective culturale a Grupului Maramuresul istoric, Transcarpatia, Ucraina. Anul acesta profitand de proiectul Lecturi de vara al Fundatiei Culturale de pe langa Biblioteca Gheorghe Sincai,  am zis sa extindem colaborarea culturala, oferind carti  musafirilor nostri si , rugandu-i sa ne trimita impresii de lectura, care vor fi publicate in septembrie  in  Caietul de Lecturi de vara .  Carti  ale clasicilor literaturii  romane ,  vor trece granita  ducand  poezie si  proza,  in casele romanilor din Ucraina. Prezentam cateva imagini din timpul vizitei la Biblioteca Judeteana  .